Woda

Unikalne właściwości wody z lodowców

Naturalnie alkaliczny odczyn ph wody (8,8) jest prawie 80 razy wyższy od neutralnego ph=7. Woda alkaliczna jest jednym z podstawowych produktów spożywczych, który wg. specjalistów w dziedzinie żywienia sprzyja utrzymaniu zrównoważonego poziomu ph w organizmie.

Niski poziom mineralizacji wynoszący 59 mg/l nie jest obciążająca dla organizmu i nadaje wodzie unikalny, delikatny smak. Dzięki temu, nawadnianie w ciągu dnia staje się łatwiejsze, a zarazem przyjemniejsze. Z tego również względu, woda stanowi świetny dodatek do napojów i żywności, gdyż nie wpływa na ich smak a tym samym zwiększa twoje kulinarne doznania. Dzięki jej lekkiemu smakowi, twoje dzieci polubią picie tej czystej wody bez żadnych soków. 

Lodowcowe pochodzenie wody wpływa również na wysoką zawartość naturalnie rozpuszczonego tlenu, który skutkuje natychmiastowym efektem rewitalizacji organizmu. 


Równowaga kwasowo-zasadowa dla zdrowego stylu życia

Ph (stężenie jonów wodorowych) to skala logarytmiczna o wartościach od 0 do 14. Im niższa wartość ph, tym bardziej kwasowy odczyn roztworu. Z kolei im wyższa wartość ph, tym bardziej zasadowy odczyn roztworu. 7 stanowi wartość neutralną.

Równowaga kwasowo zasadowa (ph) ciała ludzkiego jest stanem dynamicznej równowagi kwasów i alkaliów we wszystkich jego płynach i komórkach. Organizm działa lepiej, gdy odczyn jest bardziej zasadowy; jednak procesy trawienne i metaboliczne zachodzące w organizmie w naturalny sposób tworzą kwaśne środowisko. Niepożądane "zakwaszenie organizmu" musi być zatem neutralizowane lub równoważone przez substancje alkaliczne, co tym samym zapobiega uszkodzeniu tkanek i narządów. Kiedy ph jest zbyt kwaśne, komórki zaczynają umierać na skutek toksycznych odpadów i kwasowości. Nawet niewielkie zaburzenie równowagi ph może wywołać poważne choroby. Ludzki organizm robi wszystko, aby utrzymać zrównoważone ph. Jeśli to konieczne, zaczyna wypuszczać rezerwowe substancje alkaliczne do krwi – głównie wapń z kości i zębów - i wykorzystywać je do walki z kwaśnym środowiskiem.

Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.